Maalämpöhanke on hyväksytty Elyssä

Lämpöä Turtolan koulunmäelle -hanke on saanu Elystä hyväksytyn päätöksen. Outokaira Tuottamhan -Leaderrahoitusta saahaan maksimimäärä, 60% kustannuksista. Näyttää siis siltä, että viiminen öljytilaus koulule on nyt tehty ja syksystä menhään maalämmölä!

Suvilinnun lauluja museolla

Museolla äähneen pääsi alun kolmekymmentä laulajaa.

Suvilinnun lauluja laulethiin viimevuotisseen taphaan museon pihala. Tästähän vaikuttaa tulevan mukava perinne. Otamako ens vuona taas uusiksi?

Lauluilta sattu kuvataitheen päiväle. Knuutin Juha kertoili sen kunniaksi meile Suomen arvostetuimmasta kuvataiteilijasta, Helene Schjerfbeckistä.

Kovin arvostetulta Helene ei kuitenkhaan elläissään vaikuttanu. Oli liian moterni takapajusille suomalaisile. Ja vielä hameväkeä. Edelfeltin Alberttikhaan ei antanu ko suklaarasian maalauspalkaksi taulusta, josta hän itte kuitenki pulitti käyvän summan. Mokomaki!

Juha oli laskenu, että Schjerfbeckin nimessä on kaks vokaalia ja yheksän konsonanttia! Ei se kauhean helppo ole meän kielelä lausuakhaan.

Koulunmäelä vanhat tavarat vaihtaa omistajjaa 27.7.

Piämä Pihakirppiksen Koulunmäelä. Kahvila palvelee.

Vain kätheinen käy. Ei yhteistä kassaa, ottakaa siis myyjät vaihtorahhaa matkaan! Huonon sään sattuessa menhään sisäle.

Paikkamaksu 10e jäseneltä ja muilta 15e. Ensimmäisile tarvittijoile löytyy pöytä koululta.

Myyjien ilmottautumiset Laura Postille 0400 694 583.

Koulunmäelle lämpö maasta

Viime viikola pohithiin aivan porukassa, että mitenkä meän koulu lämmitethään jatkossa. Meän varapuhheenjohtaja kilpailutti lämmitysjärjestelmiä ja meilä oli pöyvälä käytännössä saman suuruset tarjoukset maalämmöstä ja hakheesta.

Poristiin käyttökustannuksista, jokka olis nykysillä hinnoila 600 e/vuosi kalhiimmat maalämmössä. Met haema investointhiin hanketukea, jolloinka talkootyön määrä vähentää oman rahan tarvetta. Pieniläki talkootunneila saisima oman rahan osuuen johonki 15 000 e tietämille. Hakejärjestelmän pysthöön saamiseksi pystysimmä tekheen enemmän talkoita ja eikhään met pystyttäis tuo oman rahan ossuus melkein puolithaan.

Muttako niitä talkoita pitäis tehä sen investoinnin jälkheenki tuossa hakheessa, niin met hallituksessa laiskoina ihmisinä päätimä, että käytämä net kyläläisten talkoointoilut johonki muuhun. Miksikä se hake tuntu kuitenki jotenki niinko varmemmalta ratkasulta tämmösseen issoon tilhaan? Se pallaa pakkasella ko pakkasella eikä teho lopu kesken, lissää höökiä vain. Ja ko siihen sähkön hinhtaan meilä on niin kovin vaikea vaikuttaa.

Koulun ylläpiossa riittää tulevina vuosina talkoilua muutenki ja haluaisimma met jotaki mukavaa tapahtumaa ja touhua järjestää jatkossaki. Siksi paikala olheet hallituksen jäsenet kuitenki totesit yksmielisesti, että maalämpö saapii meän koulun jatkossa lämmittää.

Sähköä ilmassa!

Joulukuun 19. päivänä tullee tasan sata vuotta siitä, ko sähkö tuli Turtolhaan. Olisko siinä aihetta juhlaan? Miten met tätä merkittävvää päivää juhlistaisimma? Jos tämä herättää sinussa ajatuksia, ota yhteyttä Sonhjaan, sonjakonola@gmail.com.