Koulunmäelle lämpö maasta

Viime viikola pohithiin aivan porukassa, että mitenkä meän koulu lämmitethään jatkossa. Meän varapuhheenjohtaja kilpailutti lämmitysjärjestelmiä ja meilä oli pöyvälä käytännössä saman suuruset tarjoukset maalämmöstä ja hakheesta.

Poristiin käyttökustannuksista, jokka olis nykysillä hinnoila 600 e/vuosi kalhiimmat maalämmössä. Met haema investointhiin hanketukea, jolloinka talkootyön määrä vähentää oman rahan tarvetta. Pieniläki talkootunneila saisima oman rahan osuuen johonki 15 000 e tietämille. Hakejärjestelmän pysthöön saamiseksi pystysimmä tekheen enemmän talkoita ja eikhään met pystyttäis tuo oman rahan ossuus melkein puolithaan.

Muttako niitä talkoita pitäis tehä sen investoinnin jälkheenki tuossa hakheessa, niin met hallituksessa laiskoina ihmisinä päätimä, että käytämä net kyläläisten talkoointoilut johonki muuhun. Miksikä se hake tuntu kuitenki jotenki niinko varmemmalta ratkasulta tämmösseen issoon tilhaan? Se pallaa pakkasella ko pakkasella eikä teho lopu kesken, lissää höökiä vain. Ja ko siihen sähkön hinhtaan meilä on niin kovin vaikea vaikuttaa.

Koulun ylläpiossa riittää tulevina vuosina talkoilua muutenki ja haluaisimma met jotaki mukavaa tapahtumaa ja touhua järjestää jatkossaki. Siksi paikala olheet hallituksen jäsenet kuitenki totesit yksmielisesti, että maalämpö saapii meän koulun jatkossa lämmittää.

Sähköä ilmassa!

Joulukuun 19. päivänä tullee tasan sata vuotta siitä, ko sähkö tuli Turtolhaan. Olisko siinä aihetta juhlaan? Miten met tätä merkittävvää päivää juhlistaisimma? Jos tämä herättää sinussa ajatuksia, ota yhteyttä Sonhjaan, sonjakonola@gmail.com.

Turtola mukana #UlkonaKuinLumiukko -tapahtumassa

Laskiaisriehaa vietethään koulula 3.3. su klo 13. Samala veistethään lumiukkoja #UlkonaKuinLumiukko tapahtuman hengessä.

Ota mukhaan oma liukuri, pulkka tai kelkka. Paikan päältä makkaraa ja muuta pientä. Mahollisuus osallistua myös huippusuosion saahneesseen Tarkkis-pallopelhiin. Viime kerran voittaja paikala puolustamassa mestaruutta.

Veistämisseen käyvät lasten hiekkalelut ja lapiot. Ota mukhaan myös ukhoon tarvittavvaa materiaalia, esim huivi, pipo, tms. Paikanpäältäki saa jotaki perusmateriaalia.

Huomenna koululla huippukonsertti ”Hämärän ääniä” Lumen Sällien esittämänä klo 17

Lumen Sällit on Ylioppilaskunnan laulajien kahdeksanhenkinen pienyhtye.
Ohjelmalehtinen 10 e, kahvitarjoilu.

”Tammikuussa Pekingissä ja Berliinissä esiintyneen kuoron nuoret laulajaveljet suuntaavat Lapin tunturimaisemiin jakaakseen ylioppilaslaulun riemua joka niemeen ja notkoon. Konserteissa on luvassa laaja kattaus nuorta energiaa, rakastetuimpia serenadeja sekä kevyen että klassisen mieskuoromusiikin helmiä.

Ylioppilaskunnan Laulajat on ollut yli 130 vuoden ajan mieskuorotaiteen suomalainen edelläkävijä. Vuonna 1883 perustettu YL on Suomen tunnetuin mieskuoro ja kansallinen instituutio. Yhtenä maailman parhaista mieskuoroista YL konsertoi aktiivisesti kotimaan lisäksi ympäri maailmaa suomalaisen kulttuurin lähettiläänä.”

Ja tältä se kuulosti.

Jäätie on aukastu ja keskiviikkona peli-ilta!

Jäätie on auki talvelle 2019.

16.1. keskiviikkona pellaihlaan lautapelejä klo 18 alkaen koulula. Tervetuloa kaikki mukhaan vauvasta vaahriin! Kyläyhistykseltä voipii muutamalla lantila ostaa jotaki pientä kahvin kans.

Vapaaehtoinen jäätien kannatusmaksu
Turtolan Kyläyhdistys ry
OKOYFIHH
FI06 5640 0220 4033 93
Viite: 1012