Kyläyhistyksessä kiihreitä investointihankheen kans

Ulkoilukelit parhaimmilhaan!

Vaikka koronavirus on rajottanu toimintaa ja ihmisten liikkumista radikaalisti, on kyläyhistyksen hommia ollu riittämhiin. Siksi tänne nettisivuile päivitykset on tullu vähän myöhässä.

Jos käytät Facebookia, niin käy tykkäämässä Turtola – Tornionlaakson Helmi sivusta. Päivitämmä sinne matalammalla kynnyksellä tietoa ja tapahtumiaki sitte, ko net taas sallithaan. Nyt olema kaikki yhistyksen semmosen toiminnan laittanu tauole ja satsannu kauppa-aphuun, josta lissää edellisessä artikkelissa.

Mutta mikä meitä on työllistäny, on investointihanke, joka on eilen jätetty Outokaira Tuottamhaan ry:le. Olema hakemassa Leader-tukea keittiöremonttia varten ja vähän muuta pienempää tarvetta.

Hakemukseen sisällytethiin keittiön päivitys pitsauuneihneen (rieskan paistoki onnistuu) sekä 100 hengen astiastoihneen ja ruoanlaittovälihneihneen. Keittiöhän on ollu hyvin riisuttu versio, niin jouvuma hommaahmaan melkein kaikki alusta asti.

Lisäksi tarkotus olis rakentaa eteläpääthyyn kahvitteluterassi, kulku keittiöstä. Hommaama projektoria ja teollisuusimuria, ym. Lisäksi lissäämä lasten ulkoleikkialuheen turvallisuutta aijala ja avarramma juhlasalin ja kokoustilan välistä seinää ja laitama siihen nykyaikasemman verhon. Talkoita olis siis tiossa, katoma minkä kokosella porukalla se sallithaan. Ommaa rahhaa laitama jonku tonnin näihin investointhein.

No, kevätkokkousta siirrämä tieten kans siihen, ko kokkoontumiset taas sallithaan. Olhaanpa kuulola!